Image

VUC omlægger kursus til online undervisning

VUC omlægger kursus til online undervisning, så ledige kan fortsætte deres uddannelse trods Corona-krisen. VUC Storstrøm har med stor succes på rekordtid omlagt et kursus i FVU Læsning (dansk) og FVU Matematik for ledige til online undervisning. De ledige får nu mulighed for at færdiggøre deres kursus trods Corona-krisen.

I slutningen af januar begyndte en gruppe nyledige fra 3F’s A-kasse i Næstved og Vordingborg på et kursus i dansk og matematik på VUC Storstrøm. Flere kom løbende til indtil slutningen af februar. Kursisterne mødtes til undervisning 4 halve dage om ugen for at styrke deres færdigheder i at læse, stave, skrive og regne.

Individuelle planer for alle kursister - online
Da VUC Storstrøm som alle andre uddannelsesinstitutioner lukkede ned for undervisning med fremmøde på grund af Corona-krisen, skulle der handles hurtigt for at sikre, at de ledige kunne fortsætte deres undervisning. Projektkoordinator hos VUC Storstrøm, Susanne Kunding, kontaktede derfor deltagerne for at fortælle, at de kunne fortsætte kurset som fjernundervisning. Den var de ledige med på.

Herefter gik det hurtigt. Hver enkelt deltager har fået en skræddersyet undervisningsplan. Kontakten mellem kursist og lærer foregår via mail og telefon. Undervisningsmaterialet bliver sendt via mail og efterfølgende ringer læreren til hver enkelt deltager for at følge op.

Jobsøgning - online
Deltagerne er nu i fuld gang med kurset – stadigvæk. De forbedrer deres skriftlige færdigheder ved blandt andet at læse jobannoncer, skrive jobansøgninger og lave CV. Faktisk går det så godt med at skrive jobansøgninger, at én af deltagerne netop har fået job her midt i Corona-krisen.

For A-kasseleder hos 3F Sydsjælland, Frank Christiansen, er VUC’s indsats for fortsat at kunne tilbyde de ledige undervisning helt central: ”Vi bakker 100% op om VUC’s initiativ med at tilbyde fjernundervisning. Vores medlemmer skal have den nødvendige støtte, for at styrke deres kompetencer”. Han fortæller samtidig, at deltagerne på kurset allerede inden Corona-krisen var meget positive omkring det at få muligheden for at genopfrisket deres læse-, skrive- og regnefærdigheder: ”De ledige synes, at det er spændende at arbejde med helt konkrete ting, de kan bruge i deres hverdag og i forhold til deres jobsøgning”.

Fyring eller uddannelse - online
Står din virksomhed også i en situation, hvor du overvejer at sende medarbejderne hjem på grund af Corona-krisen? Hvis du vil beholde dine gode medarbejdere og ovenikøbet få dem tilbage med nye kompetencer efter krisen, så er et online kursus hos VUC ERHVERV Sjælland en oplagt mulighed. Virksomheden kan modtage lønkompensation til kurserne og i nogle tilfælde også støtte fra kompetencefondene.

Kontakt vores konsulenter for at høre nærmere eller klik ind på VUC Erhverv Danmark's hjemmeside for detaljer om Fjernundervisning i en Coronatid.

Flere gode historier

19. maj 2020HF gjorde mig klar til uddannelsen som automatiktekniker "HF gjorde mig klar til uddannelsen som automatiktekniker" Lasse Matthiesen afsluttede i 2017 sin HF - og vendte tilbage til skolen i 2020 - nu som lærling for at blive automatiktekniker. Med HF som en nødvendig genvej.
Bernt Dickow og Flemming Højbjerg, Vej og Park i Nakskov .
18. december 2019Som ordblind får du gode værktøjer og huskeregler Det kan føles som et tabu at være ordblind. Der er derfor et stort behov for at sætte opmærksomhed på ordblindhed, og hvorfor et ordblindekursus kan gøre en forskel for den enkelte medarbejder. VUC Erhverv Sjælland tilbyder ordblindeundervisning for voksne, der ønsker at blive bedre til at læse og skrive. Medarbejderne fra Vej og Park i Lollands Kommune har været glade for dette tilbud.
Charlotte Munch og Bianca Kehlet Bruhn Kofoedsminde
18. december 2019Man kan altid blive bedre til dansk Otte medarbejdere fra administrationen på Kofoedsminde på Lolland har været på kursus hos VUC i skriftligt dansk. De var glade for at kurset kunne holdes hos dem selv. Inden kursets start blev deltagerne testet. Det viste sig at alle skulle have dansk på trin 4, som er det højeste niveau på FVU.