Image

VUC Erhverv Sjælland udvider samarbejdet - og bygger bro til København

VUC Erhverv Sjælland bliver nu en endnu større og stærkere aktør på markedet for efteruddannelse. Fra den 25. september 2020 skifter VUC Erhverv Sjælland navn til VUC Erhverv Sjælland & København.

KVUC er gået med i samarbejdet med de tre VUC’er HF & VUC Klar, Nordvestsjællands HF & VUC og VUC Storstrøm.

Virksomheder på Sjælland og i København, der har behov for almen opkvalificering og efteruddannelse, kan kontakte vores konsulenter via www.vucerhverv-sjaelland-kobenhavn.dk/

Styrket stærkt erhvervsteam
HF & VUC Klar, KVUC, Nordvestsjællands HF & VUC og VUC Storstrøm står som en stærk spiller i forhold til at give offentlige og private virksomheder et skræddersyet tilbud om efteruddannelse. Tilbuddet gælder fra Odsherred i Nord til Gedser i Syd, og omfatter nu også København. Det fælles team for de fire VUC-institutioner vil fortsat være under faglig ledelse af erhvervschef Flemming Nielsen.

Der er både i Region Sjælland og i København, alt for mange ufaglærte og kortuddannede, som har svært ved at bide sig fast på arbejdsmarkedet. Rigtig mange står helt uden for arbejdsmarkedet og mangler almene kompetencer for at komme ind. Det har samfundet ikke råd til, og det er en opgave som VUC Erhverv Sjælland & København er klar til at løse.

Onlineundervisning i fokus

VUC Erhverv Sjælland & København er stærk inden for onlineundervisning. Virksomheder i dag har behov for en helt anden fleksibilitet og smidighed omkring efteruddannelse af de ansatte, og her vil VUC Erhverv Sjælland & København være et oplagt valg. Langt størstedelen af efteruddannelsestilbuddene kan leveres online eller i en kombination af fremmøde og onlineundervisning.

Det tætte samarbejde mellem fire uddannelsesinstitutioner giver mulighed for stor fleksibilitet i planlægningen af uddannelsesforløb. Efteruddannelsesforløb kan planlægges som hvilende tilbud, der ligger klar, hvis der pludselig opstår mulighed for at tage medarbejdere ud af den daglige drift og sende dem på efteruddannelse. Det var det, som mange virksomheder oplevede under COVID-19 nedlukningen i foråret.
VUC Erhverv Sjælland & København vil gerne bidrage til, at efteruddannelse og opkvalificering langt hurtigere og mere effektivt kan bringes i spil.

De fire institutioners ledere, rektor for HF & VUC Klar Hanne Michelsen, rektor for KVUC Anita Lindquist, rektor for Nordvestsjællands HF & VUC Pernille Brøndum, og adm. direktør for VUC Storstrøm Martin Sieben, udtaler endvidere:

”Med det styrkede samarbejde, løftes opgaven mere kvalificeret i de fire institutioners dækningsområder. Det er vigtigt, at der både er fokus på udsyn og på nærhed, så der stadig er en lokal forankring, men også en stærkere og bredere regional forankring i både Region Sjælland og i København”.

”Vi matcher regionernes erhvervsliv ved at have eksperter, der tilsammen dækker et bredt geografisk område samtidig med, at vi tilbyder undervisning tæt på den enkelte virksomhed eller organisation”, fortæller Martin Sieben.

”Vores størrelse giver os mulighed for stor fleksibilitet, når vi planlægger efteruddannelse med erhvervslivet. Vi kan rykke hurtigt ud, og vi kan supplere størstedelen af vores uddannelsestilbud med online- og virtuelle tilbud”, fortæller Anita Lindquist.

VUC Erhverv Sjælland & København ser frem til et stærkt samarbejde og samspil med det private erhvervsliv og offentlige institutioner i Region Sjælland og nu også i København.

Flere gode historier

19. maj 2020HF gjorde mig klar til uddannelsen som automatiktekniker "HF gjorde mig klar til uddannelsen som automatiktekniker" Lasse Matthiesen afsluttede i 2017 sin HF - og vendte tilbage til skolen i 2020 - nu som lærling for at blive automatiktekniker. Med HF som en nødvendig genvej.
Bernt Dickow og Flemming Højbjerg, Vej og Park i Nakskov .
18. december 2019Som ordblind får du gode værktøjer og huskeregler Det kan føles som et tabu at være ordblind. Der er derfor et stort behov for at sætte opmærksomhed på ordblindhed, og hvorfor et ordblindekursus kan gøre en forskel for den enkelte medarbejder. VUC Erhverv Sjælland tilbyder ordblindeundervisning for voksne, der ønsker at blive bedre til at læse og skrive. Medarbejderne fra Vej og Park i Lollands Kommune har været glade for dette tilbud.
Charlotte Munch og Bianca Kehlet Bruhn Kofoedsminde
18. december 2019Man kan altid blive bedre til dansk Otte medarbejdere fra administrationen på Kofoedsminde på Lolland har været på kursus hos VUC i skriftligt dansk. De var glade for at kurset kunne holdes hos dem selv. Inden kursets start blev deltagerne testet. Det viste sig at alle skulle have dansk på trin 4, som er det højeste niveau på FVU.