Dine medarbejdere bliver undervist efter samme koncept, uanset, hvor i regionen de bliver undervist.

Læs mere

Nyt digitalt spil "Job i spil" skal hjælpe ledige i job og uddannelse

Halvdelen af landets jobcentre og a-kasser deltager over de næste to år i VUC's kompetenceudviklingsprojekt "Job i spil", som sigter mod at hjælpe ledige i job og uddannelse.

 En central del af projektet er et innovativt digitalt dialogværktøj i form af et spil, der skal bidrage til at identificere og motivere ledige med læse-, skrive- og regnevanskeligheder.

"Vi ved af erfaring, at det kan være vanskeligt at tale med borgere om læse-, skrive- og regnevanskeligheder. Det er for mange et meget følsomt emne. Derfor er den legende tilgang med et digitalt spil et rigtig godt dialogværktøj for jobcentre og a-kasser til at få en målrettet samtale med den ledige om færdigheder og muligheder i forhold til job og uddannelse," fortæller erhvervschef hos VUC Erhverv Sjælland, Flemming Nielsen.

Fakta om danskernes grundlæggende færdigheder

  • 600.000 danskere har svært ved at læse og skrive
  • 500.000 har svært ved at regne
  • 100.000 fuldtidsledige i Danmark
  • 1.000.000 danskere har svært ved IT
  • 10.000 ledige forventes i løbet af en toårig periode at benytte dialogværktøjet Job i spil.

Læs mere om VUC Erhverv Sjællands tilbud til ledige

Se flere detaljer om uddannelsessystemet og økonomien.

Yderligere oplysninger

Hvis du vil høre mere om projekt "Job i spil", er du velkommen til at kontakte:

Erhvervschef Flemming Nielsen, VUC Erhverv Sjælland & København, tlf. 214746 22

Flere gode historier

19. maj 2020HF gjorde mig klar til uddannelsen som automatiktekniker "HF gjorde mig klar til uddannelsen som automatiktekniker" Lasse Matthiesen afsluttede i 2017 sin HF - og vendte tilbage til skolen i 2020 - nu som lærling for at blive automatiktekniker. Med HF som en nødvendig genvej.
Bernt Dickow og Flemming Højbjerg, Vej og Park i Nakskov .
18. december 2019Som ordblind får du gode værktøjer og huskeregler Det kan føles som et tabu at være ordblind. Der er derfor et stort behov for at sætte opmærksomhed på ordblindhed, og hvorfor et ordblindekursus kan gøre en forskel for den enkelte medarbejder. VUC Erhverv Sjælland tilbyder ordblindeundervisning for voksne, der ønsker at blive bedre til at læse og skrive. Medarbejderne fra Vej og Park i Lollands Kommune har været glade for dette tilbud.
Charlotte Munch og Bianca Kehlet Bruhn Kofoedsminde
18. december 2019Man kan altid blive bedre til dansk Otte medarbejdere fra administrationen på Kofoedsminde på Lolland har været på kursus hos VUC i skriftligt dansk. De var glade for at kurset kunne holdes hos dem selv. Inden kursets start blev deltagerne testet. Det viste sig at alle skulle have dansk på trin 4, som er det højeste niveau på FVU.