Dine medarbejdere bliver undervist efter samme koncept, uanset, hvor i regionen de bliver undervist.

Læs mere

Projekt Kompetencetilpasning

VUC Erhverv Sjælland & København deltager også i Projekt Kompetencetilpasning, som er et EU-støttet regionalt projekt, der har til formål at få flere HF-studenter fra VUC til at få øjnene op for og vælge STEM-uddannelser. STEM står for Science, Technology, Engineering and Mathematics.

I efteråret 2020 har projektet fokus på at udvide samarbejdet, så jobcentermedarbejdere og ledige dels hører om projektet, dels er med at til udvikle afklaringsforløb, der kan bane vejen for unge ledige med gymnasial baggrund, der endnu ikke er i gang med en videregående uddannelse.

Fakta

Navn: Projekt Kompetencetilpasningsforløb
Projektejer: Professionshøjskolen Absalon.
Partnere: VUC Storstrøm, Nordvestsjællands HF og VUC, HF & VUC Roskilde, HF & VUC Klar samt Zealand, Sjællands Erhvervsakademi.
Kontaktperson på HF & VUC Klar: Vicerektor Hanne Legaard, hal@vucklar.dk, tlf. 4012 9615.
Projektet støttes med i alt godt 24,7 mio kr. fra Region Sjælland, Vækstforum Sjælland samt Den Europæiske Socialfond.

Projektperiode: 01.01.18-31.12.20

Der er søgt om forlængelse af projektet. Vi afventer svar.

Læs mere

Projektbeskrivelse fra HF & VUC Klar: https://www.vucklar.dk/om-os/eu-projekter/kompetencetilpasning/

Absalon er projektleder på dette projekt. Læs mere på Absalons hjemmeside.

Flere gode historier

19. maj 2020HF gjorde mig klar til uddannelsen som automatiktekniker "HF gjorde mig klar til uddannelsen som automatiktekniker" Lasse Matthiesen afsluttede i 2017 sin HF - og vendte tilbage til skolen i 2020 - nu som lærling for at blive automatiktekniker. Med HF som en nødvendig genvej.
Bernt Dickow og Flemming Højbjerg, Vej og Park i Nakskov .
18. december 2019Som ordblind får du gode værktøjer og huskeregler Det kan føles som et tabu at være ordblind. Der er derfor et stort behov for at sætte opmærksomhed på ordblindhed, og hvorfor et ordblindekursus kan gøre en forskel for den enkelte medarbejder. VUC Erhverv Sjælland tilbyder ordblindeundervisning for voksne, der ønsker at blive bedre til at læse og skrive. Medarbejderne fra Vej og Park i Lollands Kommune har været glade for dette tilbud.
Charlotte Munch og Bianca Kehlet Bruhn Kofoedsminde
18. december 2019Man kan altid blive bedre til dansk Otte medarbejdere fra administrationen på Kofoedsminde på Lolland har været på kursus hos VUC i skriftligt dansk. De var glade for at kurset kunne holdes hos dem selv. Inden kursets start blev deltagerne testet. Det viste sig at alle skulle have dansk på trin 4, som er det højeste niveau på FVU.