VUC ERHVERV Sjælland – online kurser for alle – i hele region Sjælland

Med kursisterne foran PC’en hjemme i fx Slagelse og Tølløse, og underviseren foran sin PC i hjemmekontoret på Møn, kan man i sandhed sige, at VUC ERHVERV Sjælland dækker hele regionen. Først var det af nød, pga. Corona-situationen, nu har det vist sig at fungere så godt, at kurset fortsætter – også selv om det nu er muligt at møde frem til kurset på én af VUC ERHVERV Sjællands afdelinger.

Region Sjælland har netop udgivet årets Uddannelsesanalyse 2020, og vores region er stadig den region i Danmark med det laveste uddannelsesniveau – det har VUC ERHVERV Sjælland som hovedmål at ændre på:
Flere ufaglærte skal være faglærte, og flere faglærte skal videreuddannes – ofte er det de almene kompetencer, det halter med. Her har VUC’erne en årelang erfaring i at hjælpe med dette dobbelte uddannelsesløft.
”Vi har et utrolig stærkt tilbud i ”Forberedende VoksenUndervisning” (FVU, red.), som er helt gratis for virksomhederne og kan skræddersys fuldstændig”, fortæller erhvervschef Flemming Nielsen, VUC ERHVERV Sjælland.

Online kurser i Engelsk og IT

”Der var super god dialog i dag og vi har jo fat i noget af det, som bremser mig i at læse og forstå.” Sådan indleder Mette Persson, deltager i kurset Engelsk Online, og Mette fortsætter:

”På få seancer har jeg oplevet, at det er "ufarligt" at bruge det engelske sprog. Jacob (Mazanti, underviser på kurset, red.) tilbyder øjeblikkelig og personlig undervisning og sparring og har på meget kort tid:

 • Øget min selvtillid
 • Givet konkrete værktøjer til at fremme udtale af bestemte ord
 • Udviklet evnen til at finde andre veje i sproget”.

En anden deltager supplerer: ”Ud over, at Engelsk Online er personligt og gør det "ufarligt" at bruge det engelske sprog, så er der ingen transporttid, og undervisningen kan tilpasses flere niveauer,” siger Michelle Brandstrup, der også deltager på kurset.

Bruger deltagernes eget materiale

På kurset er der fokus på relevans og motivation: Kurset bruger indhold fra deltagerens egen arbejdsvirkelighed. Der bruges erhvervsrettet indhold, så undervisningen tilrettelægges i videst muligt omfang af deltagerne selv i form af autentiske og aktuelle materialer fra deres egen arbejdssituation.

Facts om IT Online

 • Fokus på grundlæggende IT, Excel, Word, Outlook, hvor deltageren selv bidrager med IT-udfordringer i hverdagen – alt i Office-pakken
 • Fokus på at håndtere nye programmer, både privat og på arbejdspladsen, så man arbejder hurtigere med IT i det daglige – og ikke er bange for at lære nyt
 • Kurset tager altid udgangspunkt i de arbejdsopgaver, medarbejderen og virksomheden har

Facts om Engelsk Online

 • Fokus på mundtlig engelsk, hvor deltageren selv er aktivt talende
 • Kommunikation går forud for grammatisk korrekthed. Hos mange deltagere, kan et overdrevent fokus på korrekthed bremse lysten til at åbne munden og bruge sproget dynamisk.
 • Få de mundtlige budskaber klart og præcist igennem til modtageren. Skidt med, at der er et par fejl. Modtageren forstår det alligevel.
 • Metafor: Vigtigst er, at bilen kan køre fra A til B. Sommetider skal et dæk pumpes eller en tandrem skiftes, men ofte kører bilen faktisk udmærket. Føreren skal blot turde sætte sig bag rattet.
 • Fokus på det at turde at tale engelsk. Mange har et udmærket passivt sprog, som aldrig bruges, fordi personen selv finder det mangelfuldt eller utilstrækkeligt.

Facts om VUC ERHVERV Sjælland

 • Samarbejde mellem Nordvestsjællands HF & VUC, VUC Storstrøm og HF & VUC Klar
 • Vi dækker Sjælland fra Odsherred til Guldborgsund, og fra Kalundborg til Faxe, over Slagelse og Ringsted.
 • FVU udbydes i 4 fag; Dansk, Matematik, Engelsk og IT (de sidste 2 kun for virksomheder)
 • Ansvarlig for almen voksen- og efteruddannelse. Leverer online, fleksible og målrettede kursusforløb for borgere og virksomheder, ud fra individuelle behov.
 • Uddannelse, altid individuelt tilrettelagt og i høj kvalitet
 • Professionelle lærere, der skræddersyr undervisning til hver enkelt deltager
 • Stærkt korps af uddannelseskonsulenter

Vil du vide mere om online kurser, så kontakt:

Erhvervschef Flemming Nielsen, fln@vucstor.dk og tlf. 2147 4622.

Eller en af vores uddannelseskonsulenter.

Flere gode historier

19. maj 2020HF gjorde mig klar til uddannelsen som automatiktekniker "HF gjorde mig klar til uddannelsen som automatiktekniker" Lasse Matthiesen afsluttede i 2017 sin HF - og vendte tilbage til skolen i 2020 - nu som lærling for at blive automatiktekniker. Med HF som en nødvendig genvej.
Bernt Dickow og Flemming Højbjerg, Vej og Park i Nakskov .
18. december 2019Som ordblind får du gode værktøjer og huskeregler Det kan føles som et tabu at være ordblind. Der er derfor et stort behov for at sætte opmærksomhed på ordblindhed, og hvorfor et ordblindekursus kan gøre en forskel for den enkelte medarbejder. VUC Erhverv Sjælland tilbyder ordblindeundervisning for voksne, der ønsker at blive bedre til at læse og skrive. Medarbejderne fra Vej og Park i Lollands Kommune har været glade for dette tilbud.
Charlotte Munch og Bianca Kehlet Bruhn Kofoedsminde
18. december 2019Man kan altid blive bedre til dansk Otte medarbejdere fra administrationen på Kofoedsminde på Lolland har været på kursus hos VUC i skriftligt dansk. De var glade for at kurset kunne holdes hos dem selv. Inden kursets start blev deltagerne testet. Det viste sig at alle skulle have dansk på trin 4, som er det højeste niveau på FVU.