Om os
VUC Erhverv Sjælland & København
VUC Erhverv Sjælland og København er et stærkt VUC-samarbejde, og et fælles team på tværs af Region Sjælland og Region Hovedstaden, som har til formål at styrke tilbuddene om efteruddannelse.
Vi er lokalt forankrede og tæt på erhvervslivet, de 13 kommuner, jobcentrene, fagforeningerne og interesseorganisationer. VUC Erhverv Sjælland og København tager ansvar for almen efteruddannelse, som et bidrag til udvikling af et arbejdsmarked i konstant bevægelse.
Vi tænker regionalt og arbejder på tværs, når det giver mening og effekt. Vi sikrer sammenhæng fra aftale med kunden til levering og opfølgning. Vi tilbyder tilgængelighed, enkel administration, kompetente lærerressourcer, relevante kurser og gode faciliteter.
Vi samarbejder nationalt – med VUC Erhverv Danmark, så virksomheder og organisationer på tværs af kommuner og regioner har garanti for høj kvalitet og leveringssikkerhed uanset adresse i Danmark.
VUC Erhverv Sjælland og København vil måles på, at vi er de første, der tænkes på, når virksomheder og organisationer planlægger efteruddannelse. Vi vil være kendte for at levere fleksible og målrettede forløb med høj kvalitet.
Baggrund
3-partsaftalen udpeger manglen på almene kompetencer i arbejdsstyrken som den væsentligste barriere for, at Danmark kan opretholde status som et arbejdsmarked i verdensklasse. Ufaglærtes almene forudsætninger for at blive faglærte er en barriere, og det gælder i lige så høj grad for ufaglærte på arbejdspladserne som de ufaglærte ledige. I Region Sjælland har 27% af de 25-årige grundskole som højeste uddannelse. I alle andre regioner i Danmark er tallet under 20%. For ufaglærte såvel som faglærte gælder i øvrigt, at nye organisationsformer og opgaveløsninger medfører behov for selvstændig varetagelse af funktioner, som kræver væsentlig bedre almene færdigheder. Det gælder i forhold til selvinstruktion, dokumentation, kommunikation, samarbejde mm.
Figur:
Region Sjælland tager efteruddannelse alvorligt, og det kræver et stærkt samarbejde.
VUC Erhverv Sjælland & København går nu forrest for at bidrage til at få langt flere til at tage den 9. klasse, de mangler.
Krav om almene kompetencer i verdensklasse
Dette præger såvel det offentlige som det private arbejdsmarked, og behovene ses i de fleste brancher og typer af institutioner. Der er en tydelig politisk forventning om, at uddannelsessektoren forstærker og målretter indsatsen mod disse behov, inden for de eksisterende bevillinger, suppleret af puljer som meldes ud til forskellige specifikke formål.
Nye fælles indsatser
- VUC Erhverv Sjælland & København har 5 uddannelseskonsulenter under fælles faglig ledelse ved erhvervschef Rasmus Kjær Kristiansen.
- Vi deltager i projekter på vegne af de 4 VUC’er, fx STAR-projektet, ”Job i spil”.
- VUC Erhverv Sjælland & København koordinerer VUC’ernes information om efteruddannelse og markedsføringen af kurser.
Nye behov for almene færdigheder
VUC Erhverv Sjælland & København ser det som sin fremmeste opgave at tilbyde uddannelser og kurser der sigter mod:
- Et generelt løft af almene kompetencer hos voksne med dansk og/eller udenlandsk baggrund. Der er stigende krav både på det offentlige og private arbejdsmarked.
- At ufaglærtes almene forudsætninger for at blive faglærte, både beskæftigede og ledige styrkes.
- At imødegå de øgede krav til selvstændig opgavevaretagelse på jobbet.
- At imødegå nye organisationsformer og måder at løse opgaver på.
- At medvirke til at implementere nye jobfunktioner, der kræver bedre almene færdigheder; selvinstruktion, dokumentation, kommunikation, samarbejde mm.
Kontakt
Kontakt en uddannelseskonsulent og hør mere om dine muligheder for kurser. Find kontakt informationer via knappen
VUC ERHVERV Sjælland & Københavns organisation

Rasmus Kjær Kristiansen
Udviklings- og erhvervschef VUC Storstrøm
Tlf.: 24947043
M:

Birgitte Dalsgaard Jonsson
Leder af Marketing, Erhverv og Projekter; HF& VUC Klar
T: 58555050
M:

Claus Helbert Pedersen
Vicerektor Nordvestsjællands HF & VUC
T: 21555552
M:

Anne-Mette Rasmussen
Uddannelseschef KVUC
T: 31411817
M: