Kompetencevurdering Online – i en håndevending 

Torsdag eftermiddag fik uddannelseskonsulent i VUC ERHVERV Sjælland Tim Brandstrup en mail fra 3F i Region Sjælland: ”Vi har akut brug for hjælp”, skrev Lone, ”alt er lukket, og ét af vores medlemmer er på vej til at miste sin opholdstilladelse, hvis han ikke kan blive testet i engelsk!”

Hurtig online engelsk-test
IKV, Individuel KompetenceVurdering, er en virus-sikker mulighed i disse Corona-tider. Har du brug for at komme videre med uddannelse? Men mangler du dine eksamensbeviser? Så kan en Online IKV være en oplagt mulighed. Et frugtbart samarbejde mellem 3F, uddannelseskoordinator Lone Gullmaj Græbe, og VUC Erhverv Sjælland, gjorde at et medlem af 3F med blot få dage til at hans visum udløb, hurtigt fik taget en engelskprøve, på 9. klasses niveau, så han kunne fortsætte sit ophold i Danmark, som nygift med sin danske hustru, i stedet for at skulle rejse midt i denne Corona-tid.

Fredag morgen blev den unge mand testet online via en mail, telefon og en Skype-forbindelse, VUC ERHVERV Sjællands dygtige vejleder holdt øje online, så alt foregik efter bogen. Testen tog han sammen med en vejleder fra HF & VUC Klar. ”Det er faktisk ærgerligt, at flere ikke bruger denne mulighed”, fortæller uddannelseskonsulent Tim Brandstrup. ”Det er hurtigt og nemt, og vi guider undervejs”.

Mange flere kan blive kompetenceafklaret
VUC ERHVERV Sjælland tilbyder online IKV inden for både gymnasiale og grundskole-niveauer og er en fantastisk, måske overset, mulighed for at komme videre med drømmestudierne. Mange har måske opgivet håbet om at læse videre, fordi det virker for uoverskueligt med lange uddannelsesforløb – men prøv i stedet at kontakte VUC ERHVERV Sjælland. Vi kan hjælpe mange videre – enten i vores eget system – eller ved at vejlede videre til de relevante uddannelser.

Med et individuelt kompetencebevis får du flere fordele. Hvis dine kompetencer godkendes, kan du få merit for dele af eller hele kurser. Det betyder, at du vil kunne få reduceret din uddannelsestid eller få tilpasset dine forløb. Det er med andre ord tidsbesparende for både dig og virksomheden. Et individuelt kompetencebevis kan også bruges, hvis du søger ind på en erhvervsuddannelse.


Læs mere om Individuel kompetencevurdering - Online

Kompetencevurdering kan foretages lokalt via:

Logo VUC Storstrøm

Logo VUC Klar

Logo Nordvestsjællands HF og VUC

Flere gode historier

19. maj 2020HF gjorde mig klar til uddannelsen som automatiktekniker "HF gjorde mig klar til uddannelsen som automatiktekniker" Lasse Matthiesen afsluttede i 2017 sin HF - og vendte tilbage til skolen i 2020 - nu som lærling for at blive automatiktekniker. Med HF som en nødvendig genvej.
Bernt Dickow og Flemming Højbjerg, Vej og Park i Nakskov .
18. december 2019Som ordblind får du gode værktøjer og huskeregler Det kan føles som et tabu at være ordblind. Der er derfor et stort behov for at sætte opmærksomhed på ordblindhed, og hvorfor et ordblindekursus kan gøre en forskel for den enkelte medarbejder. VUC Erhverv Sjælland tilbyder ordblindeundervisning for voksne, der ønsker at blive bedre til at læse og skrive. Medarbejderne fra Vej og Park i Lollands Kommune har været glade for dette tilbud.
Charlotte Munch og Bianca Kehlet Bruhn Kofoedsminde
18. december 2019Man kan altid blive bedre til dansk Otte medarbejdere fra administrationen på Kofoedsminde på Lolland har været på kursus hos VUC i skriftligt dansk. De var glade for at kurset kunne holdes hos dem selv. Inden kursets start blev deltagerne testet. Det viste sig at alle skulle have dansk på trin 4, som er det højeste niveau på FVU.